Meer textiel = meer groen

Door textiel inzameling te combineren met het vergroenen van schoolpleinen creëeren we een unieke mogelijkheid voor de school om zonder eigen investering toch te vergroenen. Uitervaring weten we dat iedere school 10.000 kilo per jaar in kan zamelen, wat zich vertaald in 2.000 euro per school te besteden budget. Waar gaan jullie eerst voor sparen? De groene menukaart biedt alle opties. Als jullie hiervan willen afwijken kan dat in overleg.

Tips om het inzamelen een boost te geven

De container is geplaatst, check! En dan? Zoveel mogelijk kilo's sparen! Maar hoe doen we dat? Voor het beste resultaat (gemeten in ingezamelde kilo's textiel) wordt de container op een zichtbare en goed bereikbare plek geplaatst, liefst 24/7 bereikbaar. Wi je nou tot de 10.000 kilo komen? Dan kan de school een aantal dingen doen.

Stel een doel zoals bijvoorbeeld een speeltoestel en zet de benodigde financiële middelen om in hoeveel textiel daarvoor nodig is. Laat wekelijks in bijvoorbeeld de schoolkrant of nieuwsbrief aan ouders weten hoeveel textiel er nog nodig is voor het doel. Dit zal de inzameling een flinke boost geven!
De seizoenswissel is een belangrijke piek, als de zomerkleding omgeruild wordt voor de winterkleding en vice versa door een “ruim je kast op actie te organiseren”. Wij kunnen hierin meehelpen middels communicatie (A3 poster) en het tijdelijk inzetten van extra inzamelcapaciteit.