Veelgestelde vragen

Riemen, rokken, schoenen (per paar samengevoegd), servetten, sjaals, sokken, stropdassen, tafellakens, tassen, truien, T-shirts, beddengoed, broeken, dekbedovertrekken, dekens, gordijnen, handdoeken, hemden, vesten, vitrage, washandjes, woontextiel, jassen, jurken, knuffels (schoon), kousen, kussenslopen, lakens, onderkleding, petten, pyjama’s, zwemkleding, theedoeken.

LET OP! Er mag geen textiel in de container gedeponeerd worden waar olie- en verfvlekken opzitten. Ook zijn matrassen, dekbedden en kussens ook niet welkom. Bij uw gemeente kunt u terecht voor het deponeren van deze uitzonderingen.

Staat hetgeen je wilt inleveren er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op zodat we je kunnen helpen!

Dankzij de Citylab subsidie mogen we dit pilot project bij 10 basisscholen in Rotterdam uitvoeren, maar we geloven er zo in dat we het voor iedere basisschool, BSO en kinderopvang mogelijk willen maken om hun schoolplein te vergroenen.

Dat niet, wel een begin! We willen nogmaals benadrukken dat wij niet kunnenvoorzien in de aanleg van een geheel groen schoolplein, maar we verzorgen weleen eerste stap in die richting. Willen jullie toch heel graag een geheel groenschoolplein aanleggen? Vraag dat dan aan ons, dan kunnen we jullie wellichtverbinden met de juiste organisatie om jullie te helpen.

De container wordt iedere 2 weken standaard geleegd. Als de container al eerder vol is kunt u een melding maken bij Texned. Texned zal vervolgens binnen 48 na uw melding de container legen. Op de website van TexNL kunt u de volle container melden: www.texned.com/contact/

Nadat de chauffeur de textielcontainer met de hand geledigd heeft, gaat hij met het textiel naar 1 van onze sorteercentra waar het eerst visueel ontdaan wordt van vervuiling. Het schone textiel wordt in grote kooien opgeslagen om direct of op een later moment gesorteerd te worden. Dit doen we door eerst te kijken of het opnieuw gedragen (hergebruik) kan worden of dat we het moeten gaan recyclen. Wat opnieuw gedragen kan worden sorteren we op kwaliteit en soort verder uit en verkopen wij via tweedehandswinkels en kringlopen in Nederland en daarbuiten.

Textiel wat gerecycled wordt is gesorteerd op samenstelling zodat onze partners er weer een grondstof van kunnen maken en inzetten voor nieuwe producten zoals; poetslappen gemaakt van een gescheurd T-shirt, door er vilt van te maken wat weer ingezet kan worden diverse toepassingen (verhuisdekens, stoelvulling, ondertapijt, hoedenplanken), hoogwaardige isolatie van wol en zelfs nieuwe garens van een oude jeans!